torstai 17. marraskuuta 2011

Valoa kaupunkiin

Valoviikkojen avajaiset oli ja meni jo, valoviikot tosin ovat edelleen meneillään ja Tampereen keskustassa! Siellä mukulskivien yläpuolella hilluu siellä täällä kivoja valosarjoja, muodostaen tunnelmaa tuovia kuvioita kaupungin katujen ylle. Jännä juttu muuten, valot luovat kaupunkiin sellaista vanhanaikaista, tunnelmallista, lämpöisen keltaista valoa, jota halogeenit ja led-tekniikka ei kaiketi edes tunne. Onkohan kaupunki ostanut miljoona hehkulamppua varastoon, vai mitä tapahtuu valoviikoille kun hehkulamppujen saatavuus on loppunut ja valopallot poksahtelevat yksi toisensa jälkeen pimeiksi?

Jokatapauksessa, valoviikkojen avajaisissa on aina ilotulitus ja sitähän on aina kiva valokuvata. Tosin tällä kertaa oltiin perheen kanssa ihan viimetipassa paikalla ja ilotulitus alkoi jo siinä vaiheessa kun aloin ruuvaamaan kameraa kiinni jalustaan. Onneksi olin säätänyt kameran jo autossa vähän sinne päin; ISO 200, aukko f8 ja valotusaika 1,6 sekuntia, olis voinut ehkä olla vähän pidempikin, mutta pari ihan onnistunutta otosta tuli näilläkin.

Ilotulitteista saa usein hauskoja kuvia, joten kannattaa ottaa kamera ja jalusta mukaan jos on menossa itsenäisyyspäivän ilotulitusta katsoman. Tänä vuonna tuntui olevan nämä valoviikkojen tulitteet hieman vaisuja ja useat jäikin rakennusten varjoon, joten josko kaupunki olisi satsannut itsenäisyyspäivään ja silloin olisi jotain näyttävämpää tarjolla tai ainakin korkeammalla poksahtavaa... Tällä kertaa räiskin kuvia samalla asetuksella lapi pari minuuttia kestävän shown ja olin positiivisesti yllättynyt kun kotona huomasin, että muutama laukaus oli osunut oikein kohdalleen! Hanskat tosin kannattaa laittaa kätösien lämmikkeiksi joulukuussa, lämpimillä sormilla onnistuu paremmin tuo kameran nappuloiden painelu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti