tiistai 29. marraskuuta 2011

Kiire, kiire, kiire...

Huh, mikä viikko niin edessä kuin takanakinpäin! En tiedä että millä ajalla ehdin kirjoittaamaan, sillä nyt näyttää siltä, että joka päivälle on tekemistä, kiire, kiire, kiire! Onneksi takana on kiva mökkiviikonloppu ja joulun korkkaus, eli virallinen pikkujoulu!


Pikkujoulunahan viimeistään kuuluu nauttia ensimmäiset herkulliset glögit sekä jouluruoat ja niinhän me tehtiin! Glögi maistui kirpakan ulkoilun jälkeen mainiosti! Se on ihana tunne, kun poskia nipistelee ja varpaita kylmyys kipristelee ja samalla saa siemailla kuumaa glögiä rusinoilla ja manteleilla maustettuna. Omani oli alkoholitonta, mutta ilmeisesti viikonloppuna bongattiin myös uusi alkoholillinen suosikki!


Mieheni perheessä jouluruoalla herkutellaan jo ennen joulua, mutta mässäilyä kestää myös koko joulun ja uuden vuoden välisen ajan. Kinkkuja paistetaan koosta ja syöjien määrästä riippuen kaksi tai kolme ja muita jouluruokia on niin, että jääkaapinovi pitää sulkea jonkun pönkän avulla, ettei ovi ponnahda auki. Minun kotonani jouluruokia sydään, sanoisinko kohtuullisemmin, terveisiä vaan rakkaalle äidilleni, jonka vakio lausahdus jo joulupäivänä meidän perinteisesti isovanhemmille katetussa joulupöydässä lienee "Mä en siedä enää yhtään näitä jouluruokia". Pahinta mitä äidilleni voisi tästä päätellen tapahtua, olisi, jos hän joutuisi viettämään joskus joulun ja uudenvuoden välin, anoppini ja appiukkoni ruokittavana....

Oli miten oli, minuun jouluruoat uppoavat, tosin useimmin syön masuni täyteen alkupaloina nautittavista kaloista, laatikot kun eivät kuulu herkkulistalleni. Kotonani jätän suuren siivun masuun tilaa myös iiiihanalle paistille, se kruunaa jouluaterian, nautimpa sen sitten mummuni tai äitini pöydässä. Slurps, mehu herahti kielelle jo ajatuksestakin!Yritän ehtiä laittamaan jossain kohtaa muutaman kuvan viikonlopun kuvaus reissulta, mutta saa nähdä milloin ehdin taas kirjoitella. Tämä viikko saattaa jäädä hieman hiljaiseksi täälläinternetin ihmeellisessä maailmassa, mutta paikataan sitten taas ensiviikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti