sunnuntai 27. marraskuuta 2011

La-la-lankalaukaisin!

Ihmeiden aika ei todellakaan ole ohi, totesin kun perjantai-iltana mökillä isäntä antoi minulle käteen pikkuruisen paketin. "Ajattelin nyt tuoda sen samalla kun käytiin Konstan kanssa Verkkokaupassa", sanoi mieheni. Se oli Canonin lankalaukaisin, loistavaa! Olin joskus pari viikkoa sitten todennut, että tarvitsisin lankalaukaisijan valokuvausta helpottamaan ja uusia juttujen kokeiluun, ihanaa miekkoseni kun muistit pohdintani!


Ja mikä parasta, taivas oli illalla pilvetön ja miljoonat tähdet tuikkivat kirkkaina taivaalla, joten pääsin illalla lasten nukkumaan mentyä ottamaan pari testi kuvaa. Ulkona oli lähes myrskyisä tuuli, joten luulen että jalusta saattoi hieman heilua, kokeilut olivat silti mielestäni hyvin onnistuneet! Oltiin miekkosen kanssa aivan jäässä kun pääsimme sisälle mökkiin kameransäätö reissulta. Pikku pakkanen ei tunnu missään, mutta hyytävä tuuli meni kyllä luihin ja ytimiin. Ensin kuva lyhyemmällä valotusajalla vähän vajaa kolme minuuttia ja kuten kuvasta näkee, taivas oli täynnä pieniä kirkkaita tähtösiä:

Valotusaika 147s, f/3,5, ISO-200
Ja sitten sama kuva, kun jätettiin kameran ottamaan kuvaa tähtitaivaasta pidemmäksi aikaa ja menimme itse sisälle lämmittelemään. Kamera laulatti valoa kennolle lähes 25 minuuttia yksinään parkkipaikalla ja tulos oli seuraavanlainen:

Valotusaika 1479s, f/3,5, ISO-200
Siistiä, tämä onkin kiva lelu ja lisää kuvausmahdollisuuksia! Nyt vaan ideoimaan kuvausjuttuja ja maanantaina luolastoa kuvaamaan, sitä odotan innolla!

1 kommentti:

  1. Mä juuri viime viikolla mietin, että pitäisi vinkata sulle jonkin kaupan lankalaukasin tarjonnasta. Tosta laukasimesta kun on ollut useasti puhe. Hyvä mies muistaa sun maininneen asiasta ja mun ajatelleen samaa! Seuraavaksi sitten vielä sellainen radio- tai infrapuna lähetin niin voit ottaa asukuvia... Nälkähän ei kasva syödessä näissä kamerajutuissa.

    VastaaPoista