maanantai 17. lokakuuta 2011

Viikonlopun pienet isot ilot!

Siitäkin huolimatta että esikoispoikamme Konsta ja kuopuksemme Oskari ovat kärsineet hermoja raastavan sitkeästä flunssasta ja varsinkin nuorempi on ollut kovasti kuumeinen, sisälsi viikonloppummesäkillisen luxusta! Perjantain ja lauantain välinen yö. Räkätaudista huolimatta, Oskari nukkui omassa pinniksessään ensimmäistä kertaa koko yön ilman yhtäkään yötissittelyä ja Konsta nukkui kuin tilauksesta samana yönä ensimmäistä kertaa koko yön omassa huoneessaan, omassa sängyssään! Olen jatkuvasti toitottanut pojille, että perheessämme on voimassa oleva YA-sopimus ja sen  kuuluu toimia myös muilta perheenjäseniltä äidille päin, eikä vain äidiltä muille! Olikohan pojat 2 v ja 8 kk vihdoin ymmärtäneet tämän ja päättäneet yhdessä tuumin ilahduttaa äippää? Molemmat pojat heräsivät seitsemän aikaan ja voi jestas sentään sitä hyväntuulisuuden määrää, mitä uhkuin kun olin saanut nukkua kuusi tuntia putkeen ensimmäistä kertaa Oskarin elinaikana, eli 8,5 kuukauteen. Kuusi tuntia katkeamatonta unta oli LUXUSTA!!! Iloksemme myös mumma ja vaari kyläilivät luonamme tuoden kivoja tuliaisia Kreikan lomalta, heidän kanssamme herkuttelimme omena kaurapaistoksella ja vaniljajäätelöllä. Ajanvietto isovanhempien kanssa on aina LUXUSTA!

Sunnuntaina annettiin isukin nukkua ja mentiin aamupuuron jälkeen kylpyyn. Kylvyssä on aina kivaa ja siellä voi lutrata niin kauan kuin nyt varaajasta irtoaa lämmintä vettä. Isukki oli herätessään tyytyväinen, kun lämmintä vettä ei enää puolentoista tunnin lutraamisen jälkeen ollut jäljellä. Isi sai siis kylmän suihkun, näin se yhteistyö ja avuntantosopimus välillä pettää...Poikien ammeet ovat mielestäni aina yhtä iloiset. Prismasta ostetut vannat saivat Ikeasta piristyksekseen lisko liukuesteet, jotka todellakin lisäsivät sekä ammeiden turvallisuutta että iloista ilmettä huimasti! Kylpyreissun jälkeen pojat simahtivat silmän räpäyksessä ja me aloimme mieheni Antin kanssa haaveilla ja unelmoida lomamatkasta ennen töihinpaluutani. Unelmointi on muuten kanssa ihanaa ja ilmaista arjen LUXUSTA!

Loman suunnittelu on ihanan kutkuttavaa, mielessä alkaa juosta kuvat hiekkarannoista, palmuista ja hyvästä ruoasta, jota ei tarvitse tehdä itse! Nyt meillä olisi ajan puolesta mahdollista lähteä reissuun, ainoa mikä arveluttaa, on lasten kanssa yli 10h lennot ja reissu lasten kanssa ylipäätään. Toki tuo hintakin vähän kirpaisee nyt, kun joutuu maksamaan kolmen matkan, onneksi sentään Oskari pääsisi vielä ilmaiseksi.... Viikoksi ei viitsisi Thaimaaseen lentää, toisaalta Kanariallekkin lentää 6,5 h, joten ihan se ja sama lasten puolesta, tylsää koneessa on varmasti jokatapauksessa. Lisäksi lasten jaksaminen ylipäätään arveluttaa kahden viikon matkassa... Kanarialla on kylmä joulu-tammikuussa, joten melkeimpä se oliosi sitten se Thaimaa, jo kuvat hotelleista merinäköaloineen olivat ihanan mieltä ylentäviä!


Kesken meidän haaveilun, alkoi Oskari itkeskellä. Nostin pienen suuren miehen alun sängystä syliini, jossa tuo pikkuinen tuhisija jatkoi uniaan vielä kolme varttia, mikä myöskin oli LUXUSTA! Äidin pienempikin vauva kun on jo niin "iso", että syliin nukahtaminen on nykyään harvinaista ihanuutta. Sitten Oskari nukkui sylissäni vierashuoneen sohvalla, heräämättä lomamatkan suunnittelu pulinaamme.

Myöhemmin illalla Konsta Isukki järjesti Konstalle mahdollisuuden päästä oikean täysperärekan hytissä käymään ja lisäksi poika kurvaili varastonaapurin trukilla isin kanssa kuljetellen tyhjiä kuormalavoja paikasta toiseen. Voi että kun poika oli onnellinen ja pienen lapsen onni jos jokin on LUXUSTA! Sunnuntai iltana poikkesimme vielä mummun ja papan luona, siellä varsinkin konsta on aina intoa piukassa leikkimässä isin ja isin veljien vanhoilla leluautoilla. Toistettakoon vielä, ajanvietto isovanhempien kanssa on aina LUXUSTA!

Siispä, pienistä, arkisista asioista se ilo taas irtosi. Vaikka sairastelu onkin tosi kurjaa, ollaan oltu myös iloisia ja oltu onnellisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti