keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Ihan oikeesti gourmet kamaa!!!

Siis niiin hyvää, vaikka ite sanonkin!!! Suppilovahverokeitto onnistui, vähätellen voisin sanoa että Master chef tasoinen suoritus! Hah hah, no tosi hyvä suoritus ainakin, minulta! Ja hei, valkosipuliöljyssä paahdetut leivät ajoivat krutongin asian aivan loistavasti! Eikä tästä nyt oikeasti voi edes puhua samana päivänä sen pussikeiton kanssa...

Reseptin oon ihan itse tuunannut niin, että kahdesta hyvästä netistä löytyneestä on muotoutunut mun oma sörsseli. Sori vaan sille, joka tunnistaa puolet tästä omakseen ja myös sille, joka tunnistaa sen toisen puolen omakseen. Jos toi tunnistaminen nyt on edes mahdollista, kun kaikki sienisopat tehdään melkein samalla reseptillä! Mutta tässä minä nyt sitten ihan röyhkeästi väitän tätä omakseni, eli reseptiä pukkaa:
 

Superhyvä sienikeitto
1l kanttarelleja tai suppilovahveroita
1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynsi
voita
1l kasvislientä
1dl valkoviiniä
mustapippuria
1 tl timjamia
soijaa tai suolaa maun mukaan
2dl ruokakermaa
1/3 pakettia koskenlaskija sulatejuustoa
maizena suurustetta tai ehnäjauhoja



Paista sieniä, kunnes suurinosa nesteestä on haihtunut, lisää joukkoon nokare voita, pilkottu sipuli ja valkosipuli ja käristele seosta niin kauan, että kaikki sienistö irronnut neste on haihtunut. Älä kuitenkaan käristää seosta palaneeksi asti. Jos suurustat vehnäjauhoilla, niin lisää ne tähän seukseen. 

Valmista 1 litra kasvislientä kattilassa haluamallasi tavalla (itse heitin kaksi Fond du chef liemikuutiota veteen) ja viskaa pippurit ja timjami perään.

Kippaa sienet ja sipulit kattilaan, kiehauta valkoviini pannulla (hifistelyä, mutta saat kaikki maut pannulta talteen) ja kaada viini kattilaan muiden aineiden sekaan. 

Anna keitoin poreilla hiljakseltaa 20 min ja lisää joukkoon purkki kunnon kermaa ja 1/3 koskenlaskija sulatejuustoa (menee muuten suoraan kylkiin). Jatka keittämistä kunnes juusto on liuennut. Suurusta keittoa hieman vaalealla maizena suurusteella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Heitä pannulle öljyä ja hakattua valkosipulia ja paahda siinä leipiä tai leipäkrutonkeja niin saat soppasi kaveriksi valkosipulileipää tai valkosipuli krutonkeja! Voi että kun olen tänään hauskalla tuulella!!!


Siinäpä se. Ihan super hyvää, kehtaa tarjota vaikka vieraille viikonloppuna! Ja jos nyt jollakin sattuu olemaan kuivattuja sieniä, niin en kyllä osaa auttaa siinä, että paljonko niitä tarvii tähän soppaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti