keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Palopuhe kaikkien hylättyjen omenien puolesta

Olimme kävelemässä poikien kansssa kotiin kaupasta viimeviikolla kun yhtäkkiä nenään hiipi käyneiden omenien haju. Katselin kävelytiellä ympärilleni ja huomasin viereisen omakotitalon rajantaakse kipatun valtavan omenakasan. Se näytti ihan siltä kuin joku olisi työntänyt omenat lumikolalla ulos omalta tontilta ojan puolelle mätänemään. Joka päivä kävelemme lähipuistoon ja katseeni vaeltelee vanhojen omakotitalojen puutarhojen omenapuissa jotka notkuvat ihanan näköisiä omenoita! Minua hävettti, minulla oli kassissa kaupasta ostettuja suomalaisia omenoita! KAUPASTA OSTETTUJA??? Vaikka kaikkien naapuritalojen pihat ovat pullollaan omenia, jotka päätyvät parhaassa tapauksessa biojätteeseen tai kompoostiin mutta pahimmillaan ojaan mätänemään, mutta eivät missään nimessä ihmisten ravinnoksi. Niinhän ei voi tehdä, että menisi naapurin ovikelloa pimpottamaan ja kysyisi, että: Hei, olen Noora tuosta naapurista ja voisin ostaa teiltä ämpärillisen omenia, jos teillä on ylimääräisiä? No eihän se nyt käy tähän suomalaiseen nysveröluonteeseen, että menisi vapaaehtoisesti naapurille juttelemaan.

Ja sitten teille, joilla niitä omenia piisaa ja jotka kolailette niitä omenia sinne ojaan, niin JÄRKIKÄTEEN HEI!!! Omenat voisi antaa hyvään tarkoitukseen pienellä vaivalla ja sitä varten on oikein perustettu OMENAPÖRSSI! Esimerkiksi ilmoitus numero 168:  
Koukkuniemen vanhainkodissa vanhukset kaipaavat kotimaisia omenia välipalaksi. Hedelmiä vanhukset eivät saa muulloin kuin jälkiruokana tai jos omaiset niitä tuovat.Jos lahjoitat vanhuksille omenia niin tuo suoraan osastoille. Kiitos!

Miettikää nyt, ei varmaan olisi kovin suuri vaiva tuotettuun iloon nähden kerätä omenia pussiin ja heittää esimerkiksi tuonne Koukkuniemeen? Niin minä tekisin, jos minulla olisi omenia ja varsinkin jos niitä olisi yli oman tarpeen. Ihmiset ympäri Pirkanmaata tulevat mielellään jopa itse keräämään ylimääräiset omenat, joten kysympä vaan, että voiko niistä helpommin enää eroon päästäkkään? Jos tuntemillanne ihmisillä on ylimääräisiä omenia, niin vinkatkaa heitä tuosta pörssistä, jospa osa omenista pääsisi vanhuksia ilahduttamaan. Ja hei, pörssi on varmasti auki myös ensivuonna....


Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti