torstai 15. syyskuuta 2011

Jokasyksyinen käsityö into!

On ihan sama kuinka kiireistä elämässä on, kun puiden lehdet alkavat hiljalleen sävyyntyä ruskan väreihin ja kaupassa käsi tarttuu kaikkii ihaniin syksynväreihin kuten sinapinkeltaiseen, punamullanruskeaan ja petrolinsiniseen alkaa myös käsityö into. Viime syksynä en aloittanut muistaakseni mitään projektia, sillä uuden kodin sisustaminen oli silloin päälimmäisenä mielessä, mutta olkoon viime syksy se poikkeus joka vahvistaa säännön.

Käsityö into on joskus ollut jopa sitä luokkaa, että olen aloittanut tekemään "jotain" ja ajatellut, että keksitään käyttötarkoitus sitten matkan varrella (Kuinka viisas ihminen voikaan olla?). Jostain syystä kutominen on ollut aina jotenkin nihkeää ja saavutukset sillä saralla ovat villasukkia ja tumppuja, virkaten olen tehnyt nuorempana jopa kohtalaisen hienon maksimekon. Syksyllä 2008 päätin kuitenkin opetella kutomaan oikein palmikkoneule-kuviota. Kovin vaikeaahan tuo palmikko neuleen tekeminen ei ollut ja olinkin varsin tyytyväinen aikaansaannokseeni, joka näytti ja näyttää edelleenkin tältä:


Käyttötarkoitukseksi olen kaavaillut 40 x 70cm kokoiselle suorakaiteen muotoiselle luomukselleni milloin mitäkin, joskus siitä on meinannut tulla poncho, toisinaan tyynynpäällinen. Yhtä kaikki jokainen ideani on tuntunut loppujen lopuksi syystä tai toisesta toteutuskelvottomalta ja tuotos on maannut kaapissa jo yli kolme vuotta. Mutta niinkuin anoppini tapaa sanoa, aika tavaran kaupittaa ja niin näyttää todellakin nyt tapahtuneen! Kiitos kesän ja syksyn muodin, tekeleestäni tulee tuubihuivi ja alustavat kokeiluni viittaisivat siihen, että tekeleestä saattaa tulla vieläpä varsin onnistunut sellainen. Maltan tuskin odottaa, miltä aikaansaannokseni näyttää kun saan kursittua sen kiinni huiviksi ja se saa vihdoin käyttötarkoituksen. Olen aivan innoissani tästä älynväläyksesta, koska villainen tuubuhuivihan on kerrassaan loistava ajatus. Se on lämmin, itsetehty, luonnonmateriaalia toisin kuin henkkamaukan ja vertsun lajitoverit ja mikä parasta se on jopa muodikas. Nyt kun olen asiaa täällä hehkuttanut, saatan jopa saada jotain aikaiseksi ja kuviahan julkaisen heti kun tämä minun "masterpiece" on valmis!

1 kommentti:

  1. Huomaan itsessäni samoja oireita, vielä en ole kyllä lääkitystä hankkinut...
    Värikästä viikonloppua!
    Terkuin Emma

    VastaaPoista