maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ei viherrä ei...

Niin, siellä raksalla tontin takaosassa odotteleepi reilulla, hyvällä multakerroksella hienosti tasattu nurmikonpohja. Toistaiseksi rikkaruohoton, mutta voi kuinka kuulen korvissani sen tuulen huminan joka tuota pikaa lennättää ilmaan voikukkien  laskuvarjohyppääjät ja huolehtii siitä, että ensi vuonna takapiha on satavarmasti täynnä keltaisia ilon pilkkuja ellei pikapuoliin tehdä jotain! No miksi ei sitten tehdä?


No siksi kun on näin kuuma! Ei voi kylvää nurmikkoa kun iltaisin ei ole kosteudesta tietoakaan, pelkkää kesän kuumuutta. Mutta en kyllä mitenkään voi jättää tuota optimaalista kasvualustaa kesäksi imemään itseensä kaiken maailman voikukan ja leskenlehden lähettiläitä, vuohenputkesta puhumattakaan... Argh, ajatuskin saa mut tuskastumaan!!! No, voihan sen kylvää kun kastelee hyvin illalla, eikös näin? Mutta mistäpä saisin kasteluvettä? Vesilaitos asentaa mittarin kiinteistölle vasta hamassa tulevaisuudessa, kun se saadaan oikealle paikalleen, joka on talon sisällä. Sitä ennen ei vettä heru. Pitäisi varmaan lompsia hattu kourassa naapuriin kysymään, että saadaanko lutrata koko kesä teidän vesillä? Tuskin ovat pyynnöstä kovin innossaan, vaikka kyllä varmaan luvan antavatkin.....

Tästä syystä tämä ryhmä rämä toivoo vesisadetta, sillain sopivasti. Miten olis sadetta joka yö kello 00.00-02.00 ja kaiket päivät aurinkoa? Olis aikas passeli. Eikä tietenkään mikä tahansa kuuro, vaan sellainen sopiva. Tasaisen kokoisia 0,5-1 mm vesipisaroita ja tarpeeksi kauan ja sopivalla tiheydellä. Ei tarvita mitään ukkoskuuroja tai puuskaista tuulta, ei kiitos. Ihan vaan sellaista sopivaa vesisadetta, eikös niin???


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti