maanantai 16. tammikuuta 2012

Lauantai-illan mässäilyt

Niin se viikonloppu taas hurahti ja pojat piti mamman kiireisenä. Olin sopinut itseni kanssa, että viikonloppuna meidän huushollissa tapahtuu oikein urakalla! Ideaparkista haetaan säilytyslootia legoillle ja junaradalle, jotta loputkin jouluna saadut poikien lelut löytävät itselleen paikan, käyn poikien vaatelaatikot läpi ja laittan pieneksi jääneet laatikoissa varastoon, järjestän työhuoneen kaapin toimivaksi, puran tuon viimeisen laskettelukamoja sisältävän kassin tuosta eteisestä joka minua vielä muistuttelee Kuusamon reissusta, laitan ruokaa ja tottakai perus imurointi ja pölyjen eliminointi olis kans ihan pikantti lisäys tähän kunnianhimoiseen suunnitelmaan. Kunnianhimoisen suunnitelmasta teki tietenkin se, että Mieheni oli viikonlopun töissä ja minä yksin poikien kanssa...

Noh, meidän pojilla oli hieman toisenlaiset suunnitelmat, eivätkä ne todellakaan edesauttaneet minun omien suunnitelmien toteutumista. Pienokaiset olivat kaikessa hiljaisuudessaan sopineet, että nukutaan muuten päiväunet kaanonissa, ensin Oskari, sitten Konsta ja sitten taas Oskari, niin että äityliinin kaikki aika menee meidän viihdyttämiseen ja huoltotoimenpiteisiin! Ja mikä parasta, tehdään niin sekä lauantaina että sunnuntaina!!! Näin se vaan joskus menee, joten ei parane stressata, ehkä ehdin sitten joskus tehdä kaiken aikaisemmin mainitsemani! Ehdittiin sentään hakea säilytyslaatikoita, pestä ja mankeloida lakanapyykkiä ja tehdä ruokaa.

Lauantai-illan mässäilymättö oli tällä kertaa lämmin kana-tacosalaatti. Se on tosi hyvää, koska se sisältää taatusti kaikki maailman e-koodit, lisäksi se on helppo ja nopea tehdä! Valmistamiseen tarvitset kutakuinkin kuvassa näkyvät tuotteet tai jotain sinnepäin.




Toi Santa Marian Cheese dip mix on muuten älyttömän hyvä juustodippi. Se on paljon kevyempää kuin se cheddardippi siinä lasipurkissa ja lisäksi vielä raikkaan makuista koska se tehdään kermaviiliin, suosittelen. Kuvat tuskin vaativat selittämistä, mutta selitämpä silti. Saalaattia, kurkkua ja tomaattia lautaselle mahdollisimman paljon ja niiden päälle hieman murennettuja tacolastuja (murennettuja siksi, että ovat helpompia syödä).Siihen päälle hieman juustodippiä ja siihen päälle valmiissa hunajamarinadissa lilluneet kanasuikaleet, joiden päälle pannulle on kipattu sopivaksi katsottu määrä mieluisaa salsaa niin, että salsa vain hieman lämpenee pannulla. Siitä sitten ääntä kohti ja hyvää on.


Jos kanaa on 300g tulee siitä kaksi  annosta, tosin annos on niin suuri että harva nainen jaksaa omaansa syödä. Mutta ainakaan meillä mies ei yhtään valita, jos joutuu syömään minun jämät... :) Joo joo, tiedetään että valmiit marinadit on ihan mössöä ja parempaa tulee jos viitsii itse marinoida. Meidän kotikeittiö kun ei kuitenkaan ole Michelin-tähtiä tietäänkseni saanut, niin meillä kaikki konstit ja konnuudet on välillä sallittuja. Tarjoushaukkana lankesin hunajamarinoituun hyvän tarjouksen vuoksi. Jos nyt ihan tosissaan puhutaan, niin meillä ei ole aikoihin syöty valmiissa marinadissa olevaa kanaa, mutta koska tämä ruoka duunattiin vasta poikien nukkumaan menon jälkeen, ja sitä söi vain minä ja isäntä niin nopeus oli avainsana.Tässä ruoassa toimii hienosti myös esim. minuuttipihvit, joista me yleensä tämä salaatti tehdään. Kannattaa kokeilla jos Texmex on sydämen asia!


1 kommentti:

  1. ".... ja mankeloida lakanapyykkiä ja..... "Niin siis tää on se joka multa jäi tekemättä jo sillon kun synnyin. Mulle mankeli merkkaa vain sitä masiinaa johon mun tissit jäi imetysten jälkeen.

    SÄ OOT NOORA HULLU!

    VastaaPoista