lauantai 21. tammikuuta 2012

Kivatylsä lauantai

Jos urputetaan heti se tylsä osuus pois alta, niin saa sitten siirtyä siihen kivaan osioon. Tylsää viikonloppusin on se jos Antti joutuu oleen töissä tai jossain töihin rinnastettavissa aktiviteeteissa. Tänä viikonloppuna oli toinen viikonloppu putkeen kun ukkelilla pukkasi pisneksiä, joten oltiin poikien kanssa taas kolmisin ja Konsta kysyi ainakin tuhat kertaa "Missä isi on? Tuleekohan isi ihan kohta?".

Mutta eipä meillä kolmisin hätää ole, aamusta heti Stigan nokka kohti puistoa ja pulkkamäkeä. Se on niin ratkiriemukkaan näköistä kun pojat istuvat Stigan kyydissä, Oskari edessä ja Konsta takana, Oskari pitää ratista kiinni, seisoo jalaksien päällä ja päristelee moottori ääniä kuin tosi mies konsanaan. Puistoon kun päästään niin Oskari haluaa laskea mäkeä ja Konsta sanoo "Mennään puiden runkojen varjoon etsimään kääpyjä!". Hassua, puisto oli lähes tyhjä, vaikka ilma oli mitä mainioin ulkoiluun vain noin viisi vuotias poika luisteli yksinään jäällä. Konsta oli ihan haltioissaan luistelusta ja kävimme seuraavan keskustelun:
- Minäkin haluan pelata jääkiekkoa!
- Ei poika pelaa jääkiekkoa, poika luistelee, vastasin.
- Minäkin haluan! tivaa Konsta.
- Ei sinulla ole vielä luistimia, mutta sukset on ja ne voidaan ottaa mukaan puistoon jos haluat, vastasin.
- Täytyy varmaan ostaa luistimet kaupasta! ratkaisi Konsta.

Noh, hyvässä yhteisymmärryksessä kuitenkin laskimme mäkeä ja kävimme siellä isojen kuusien alla, mikä pienen pojan mielestä on varmasti hirmuisen jännä paikka ja lähdimme sitten ruoka aikaan kotiin. Kotona saimme idean leipoa jotain päiväunien jälkeen ja senhän me teimme. Päätimme leipoa sämpylöitä. Hienointahan tässä oli se, että parasta ennen päiväys oli mennyt umpeen niin ruisjauhoista, sämpylähjauhoista kuin siirapistakin joulukuussa, mutta koska näyttivät ihan käypäsiltä uskaltauduimme vielä käyttämään niitä leipomuksiimme. Ja meilläpä olikin hauskaa, tosin Konstan mielenkiinto loppui siihen, kun sämpylöistä ei saanut tehdä littanoita. Sämpylöiden kaveriksi duunasin vielä bataatti keittoa. Onneksi Oskari nukkui piiiiitkät päikkärit, niin saimme melkein kaiken valmiiksi ennen kuin pikku herra heräsi. Tässäpä siis tämän päivän keittiöpuuhastelut kuvina:



Perus taikinan sekaan hieman auringonkukan siemeniä, kurpitsansiemeniä ja hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia, tulee muuten varmasti hyvää!




Tässä Konstan littanat sämpylät valmistuu ja sitten virallinen taikinan maisto!


Siellä ne sämpyläiset liinan alla kohoilevat ja eikun keittoa tulille!




Bon appétit!

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttävät kokkaamisenne!
    Siemenillä ja pähkinöillä saa sämpylöistä kyllä kivan rouheita ja on sitä "suuntuntumaa" mistä aina kokkiohjelmissa jauhetaan :-)

    VastaaPoista