torstai 29. joulukuuta 2011

Joulu tuli, joulu meni

Jaa että mitäkö jäi käteen? No tietenkin aivan ihania muistoja, tämä oli sentään kuopuksemme ensimmäinen joulu! Ja tottakai, aivan käsittämättömän katastrofaalisen suuri läjä leluja, vaatteita ja muita lahjuksia (mistä mä koskaan löydän niille kotona tilaa????)! Ikimuistoisen ankea joulusää jää varmasti mieleen jokaiselle, mielestäni myös joulunpyhien jälkeen nurkissa ujeltanut myrskytuuli on ainakin omissa muistoissani kaltaisataan vailla.

Sähkökatkokset muistuttivat meitä kaupunkilaisia siitä, että kyllä ilman mukavuuksiakin voi elämästä nauttia, tuskin koskaan on mökki ollut yhtä tunnelmallisesti valaistuna, kun kynttilöitä, kynttelikköjä ja lyhtyjä roikkui kaikkialla. Mökkiolosuhteissa sähkökatkos tarjoaa hieman extremeä mukavuuksilla täytettyyn mökkielämään. Toisin kuin kaupungissa, sähkökatkos mökillä tarkoittaa sitä, ettei kraanasta tule vettä, koska vesi nousee kaivosta sähköllä toimivan pumpun avulla! Ja tämä tarkoittaa sitä ettei vessaakaan voi vetää, vettä kun ei kertakaikkiaan tule! Pienten vaippaikäisten lasten kanssa vedettömyys oli haaste sinänsä, ongelma kuitenkin ratkaistiin lämmittämällä pepunpesu vettä kaasugrillissä! Ja tottakai, lämpesi siinä samalla lämmittävä glögivesikin alta aikayksikön! Jotain hyvä siinäkin, ettei järvi ole jäässä, sillä vettä kannettiin sisälle saavi kaupalla! Ensimmäistä kertaa isännän elinaikana lämmitettiin rantasauna intohimoisia löylyttelijöitä varten, koska alakerran sähkösaunasta ei luonnollisestikaan lämpöä irronnut ihan hieksi asti. Grillikausi avattu? Check! Rantasaunakausi avattu? Check!


Joulumaisemat olivat lumettomuudessaan unohtumattomat ja jouluinen järvi ilman jäätä hyvin kaunis. Matkalla mökille jouluaattona, huomasin, että järvessä kotiaan pitävä joutsen parikaan ei vielä ole muuttanut etelään, siellä ne pitivät pesäänsä peilityynessä järvessä, kamera tosin oli käden ulottumattomissa. Mahdollisesti jopa ainutlaatuinen joulu, lumeton ja jäätön, ei kuitenkaan missään nimessä ollut tunnelmaton. Lumettomana jouluna saimme nauttia tavallisesta poikkeavista joulumaisemista, laskevan auringonvalossa kylpevästä metsästä, kuunsirpin sirosti somistamasta, auringonlaskun ruskottamasta iltataivaasta sekä tähtikirkkaasta pakkasyöstä. Ei hullumpaa, vaikka lunta kaipaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti