perjantai 1. kesäkuuta 2012

One done, three to go!

Eilen illalla viimeistelin vielä kahdentoista aikaan Ifolorin valokuvakirjaa. Ja siis tämähän juontaa juurensa siihen, että päätin laittaa sairaslomalla valokuvat järjestykseen ja siihen jää koukkuun siihen valokuvakirjan duunaamiseen. Nyt ongelma oli, miten saada vuoden 2010 viimeiset kivat kuvat mahtumaan 96 sivuisen kuvakirjan kolmeen jäljellä olevaan tyhjään sivuun kun en viitsinyt valita 12 sivua suurempaa kirjaa...

Sain kuin sainkin kirjan valmiiksi, jihuu! Siihen on tuhraantunut työtunteja varmaan kevyesti viikon työtunti saldon verran. Olin kuitenkin jo niin väsynyt, etten jaksanut käydä kirjaa tarkastus mielessä läpi, joten päätin tehdä sen tänään sen jälkeen kun olen piipahtanut töissä.
 


Kun tulin töistä ja avasin konetta, iski epätoivo. Näytöllä vilkkui jotain ihmeellisiä vikatilasta vihjailevia tekstejä ja kone selitti jotain windows häiriöstä jota ei voitu korjata. Kymmenen minuutin uudelleen käynnistelyn jälkeen sain rakkineen vianetsintä tilaan, josta ei lopulta ollut mitään hyötyä. Soitin miehelle, siitäkään ei ollut mitään hyötyä. Olin lyöty, tuntien työ on mennyt hukkaa, ehkä joku tietokoneista tietävä osaa onkia kuvakirjan backup filen koneen kovalevyltä tai sitten ei. Melkein tuli itku kun suljin koneen, kepitin keittiöön (kepitys on mieheni lanseeraama termi joka kuvaa koikkelehtimistani kepeissä paikasta toiseen). Kaadoin itselleni ison kupin kahvia, kikkailin itseni kupin kanssa olohuoneeseen ja aloin lukea mainospostia. Kyllä otti päähän!!!

Meni ehkä noin 20 minuuttia kun työhuoneesta kuului yhtäkkiä se pimpelipom -ääni, joka viestii tietokoneen ja windowsin käynnistymisestä. Kepitin äänen kuultuani työhuoneeseen ja siellä se nökötti. normaalissa valmiustilassa Ifolor kuvakirjani auki näytöllä juuri kuten olin sen illalla jättänyt. Huoh. Ja vähän äkkiä sitten kanssa, ennen kuin tuo sanoo sopimuksensa irti lopullisesti. Kävin kuvakirjani läpi ja sain sen lähetettyä. Ohjelmalta kesti 35 min ladata kuvat palvelun tajoajan palveluun, se oli muuten pitkä aika pitää peukkuja pystyssä ja toivoa, ettei kone kaadu. Lopulta, kirjan tilaus onnistui!!!

Jos jokainen puolivuotta mahtuu aina yhteen kuvakirjaan niin vielä olis kolme kuvakirjaa tekemättä. Voitte varmaan arvata, että teen ne aivan varmasti työläppärillä, enkä tällä elinkaarensä loppupäässä hiihtelevällä konevanhuksella! Valokuvien säilytyksestä digitaalisessa muodossa ei ole mitään takeita, minkä vuoksi pidän tärkeänä kuvien saattamista myös paperiseen muotoon. Itse ottamani kuvat ovat seivattuina kahdelle ulkoiselle läppärin lisäksi. Vinkkinä voin kuitenkin kertoa, että seivatkaa myös ne kuvakirja tiedostot siltä varalta, että koneenne sattuu kaatumaan, niin ei mene monen tunnin työt kaukkulan kaivoon!!!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti