perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kevätkaalisalaattia!!!

Nyt kun grillikausi on ihan varmasti joka taloudessa avattu, on varmasti myös puhuttu siitä, miten ihanan terveellistä kaikki grillissä käristettävä ruoka valitettavasti tuppaa olemaan. Siis terveellistä ja kevyttä ruokaa pystyy valmistamaan toki grillissä, mutta monet varmaan allekirjoittavat sen, että usein grilliruoat eivät edusta sitä kevyintä tapaa herkutella. Meillä grillistä tuppaa löytymään tuhtia lihaa, maissia, makkaraa (pikkumiesten herkku numero1.), pekoniin käärittyjä jumboherkkusieniä ties millä juustotäytteellä ja tietenkin Halloumia, jota sitten kevennetään melonilla... Kevyin suosikkimme lienee grillattu tuore ananas, mutta valitettavasti on pakko tunnustaa, että kala ja kana näyttelevät kevyempinä vaihtoehtoine grillattavien ruokien vähemmistöä.


Mutta kaikkea voi keventää salaatilla ja mikäpä sen parempaa grilliherkkujen kanssa kuin tomaatti-sipulisalaaatti nyt, kun kaupasta löytyy herkullisia kotimaisia tomaatteja ja kevätsipulia, ei muuta kun ripaus pippuria päälle ja hyvää on. Toinen ihen super herkku on kevätkaali! Kevätkaali on nyt herkullisimmillaan ja kaalista tehdyt salaatit on todella maukkaita. Kevätkaalia voi syödä ihan sellaisenaan, mutta grilliruokiin sopii superhyvin vailla vertaa oleva Coleslaw ja näin se syntyy:


Raastetaan kulhoon puolikas valkokaali, 1/4 punakaali, 3-4 porkkanaa ja persiljaa päälle. Jos haluat, voit silputa kulhoon lisäksi kevätsipulia tai vaikkapa pihalta nipsaistua ruohosipulia! 


Sitten vain sekoitetaan salaati sekaisin ja se on valmis! Näyttää ihanalta ja maistuu raikkaalta!
Paitsi jos haluat herkutella isolla H:lla, niin sekoitat salaattiin vielä vähän vähemmän terveellisen kastikkeen ja sehän käy näin:

Puoli tuubia Kruunun majoneesia, 1/4 sitruunan mehu, teelusikallinen (tai maun mukaan jopa kaksi tl) valkoviinietikkaa, reilusti pippuria ja tietenkin 1tl suolaa ja hieman vähemmän sokeria. Sitten kansi päälle ja salaatti kaappiin vetäytymään vähintään pariksi tuntia, mutta mieluummin yön yli.


Jos on tulossa vieraita niin vetäytyminen on hyvä asia, sillä osan kyläilyhetken härdellistä saa tehtyä alta pois jo edellisenä päivänä! Ja viimeisin innovaationi on, että kun punakaalin raastaa erilliseen astiaan ja lisää vasta hieman vetäytyneeseen salaattiin, ei salaatti värjääännyt niin kovin vaaleanpunaiseksi.


Vetäytynyt salaatti ON parempaa kuin juuri tehty, mutta ei se huonoa ole fressinäkään!
Nam, Nam ja Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti