tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäis ruokaa

Täällä Kuusamon mökillä on ollut perinteenä syödä lammasta tai karitsaa pääsiäisenä, se nyt ei varmaan ole mikään ihmeellinen asia sinänsä, onhan kuitenkin pääsiäinen. Kokemukset on ollut 95 %:sti karvaita, sillä yleensä lammas tai karitsa maistuu yksinkertaisesti niin pissille, ettei sen syömisestä voi nautintona puhua. Eikä asiaan vaikuta yhtään se, onko liha ollut kauppahallista vaiko marketin lihatiskistä. Niinä kertoina kun meidän perhe ei ole tullut pääsiäiseksi tänne ihanaan pohjoisen piilopaikkaan, olemme syöneet minun vanhempieni luona lammasta ja äitini tekemä lammas on toooodella hyvää! Viimevuonna ajattelimme mieheni kanssa että otamme kyseisen reseptin mukaamme tänne Kuusamoon ja sen avuin loihdimme suussa sulavaa lammasta juhlapöytään. Juu, kyllä siitä ihan hyvää tuli, mutta ei ole äidin lampaan voittanutta, aikaansaannoksemme reseptin pohjalta ei ollut yhtä hyvä, mutta ihmekkös tuo, äidiltä kun pyytää reseptiä, saa aina saman vastauksen, se on minun päässäni ja sovellan sitä joka kerta fiiliksen mukaan.


Tänä vuonna mieheni veli oli ostanut Stockalta karitsaa, joka sitten matkusti Tampereelta tänne 750 kilometrin päähän päästäkseen suihimme. Kerrankin voi sanoa, että oli kyllä taivaallisen hyvää! Paisti oli jo yksinkertaisesti herkullisen näköinen möllöttäessään siinä leikkulaudalla. Siihen tykö hieman pitsetehtyä punaviinikastiketta, kermaperunoita ja salaattia ja ai että kyllä se vei kielen mennessään! Kerrankin voi sanoa, että syötiin Kuusamossa todella hyvää karitsaa, ei ollut pissanmausta tietoakaan!










Näyttää hyvältä ja sitä se myös oli!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti