torstai 4. lokakuuta 2012

Ihana, pieni innovaatio

Hyvin monet varmasti allekirjoittavat sen, että kun pitäisi ostaa toiselle ihmiselle lahjaksi jotain pientä, huomaa helposti ajautuvansa siihen tuskaiseen tosiasiaan, että "kaikilla on jo kaikkea". Joulu on hyvä esimerkki. Aivan varmasti tulee eteen tilanne, jossa haluaisi ostaa jollekulle jotakin pientä mutta oivallista, olipa se joku sitten ystävä, sukulainen, päiväkodin täti, opettaja, työkaveri tai ihan kuka vaan.

Asiaanhan on olemassa ikuisuusratkaisuja kuten Kivi tuikut. Kivi tuikut on ihania, ne on Suomi designnia parhaimmillaan ja useimmiten ne ovat vieläpä tarjouksessa joulun alla (ihme juttu, jokavuotista sattumaa varmaankin...). Kivi-tuikkuja ei voi olla liikaa, sävyjäkin piisaa, joten ihan sama vaikka veisi joka vuosi vain uuden sävyisen kivi-tuikun, lahja on melko varmasti mieleinen. Tässä nyt voin toki rehellisyyden nimissä kertoa, että jos itse saisin esimerkiksi vaaleanpunaisen tai vaaleanvioletin kivi-tuikun, laittaisin sen erityisen hyvään talteen kaappiin, sinne perimmäiseen kulmaan ja säilyttäisin sitä siellä hyvässä tallessa niin kauan, että sen käytöstä saisi lopulta päättää perikuntani....

Voisin itseasiassa melkein vannoa, että meidän perheessä on tehty Kvi-tuikku hankintoja joka joulu viimeisen kymmenen vuoden aikana. Perinteisesti tuikun on saanut joko minun tai mieheni kummit, poikien kummit tai joku muu. Oli miten oli, bongasin kuitenkin Finnish design shopista aivan oivallisen kilpailijan tuolle niin legendaariselle Kivi-tuikulle. Tuote on yhtälailla lämpötuikulle, se luo tunnelmaa ja lämpöä syksyn ja talven hämäriin iltoihin. Tuotteessä on ideaa, siinä on kerrankin joku oikein ajatellut tuotteen käyttöä varsin onnistuneesti ilman, että ulkonäkö on käytännöllisyyden nimissä pilattu. Muuto:n Match kynttilälyhty on ihana! Hinta on suurinpiirtein sama kuin Kivi-tuikun perussävyissä ja muotoilu yksinkertaisuudessaan miellyttää ainakin minun silmää. Sävyjä ei löydy yhtä runsasta valikoimaa kuin Kivi-tuikkuja tänä päivänä, mutta hyvät perusvärit kuitenkin. Tässä teille ideaa syntymäpäivä-, pikkujoulu tai vaikka sinne joulupakettiin käärittäväksi!


Match kynttilälyhty, violetti
Muuto: Match, Finnish Design Shop

Match kynttilälyhty, vihreä2 kommenttia:

  1. Huippu keksintö tuo tikkukolonen!
    Silti viehätti ajatus perinteikkäästä kivituikusta kauden päätteeksi hoitotädeille, se onkin aina päänvaiva että mitä keksii, kun ei halua antaa mitään sinne perimmäiseen kaapinnurkkaan. Kivituikkua en olekaan vielä käyttänyt, vaikka kynttiläaiheita muuten kyllä eri muodoissa, joten kiitos ideasta :)

    Miten on itsekin alkanut miettiä tällä viikolla jo joulupukinjuttuja ja joulutarjoiluja, vasta lokakuu kuitenkin. Mutta se aika vaan menee niiin nopeasti ja joulukuussa aihe jo ehkä semisti ahdistaa, kun se nyt on vielä mukavaa ajanvietettä.

    VastaaPoista
  2. Tuikku kun tuikku, toimii aina! :) En tosiaan tiedä miksi olen tällä viikolla pohtinut joulua, ehkä on ollut niin synkät kelit, että ajatukset siirtyvät kuin huomaamatta johonkin mielekkäämpään!

    VastaaPoista