tiistai 3. heinäkuuta 2012

Tyttöjen kesken


Viikonloppu oli I-HA-NA! Täydellinen aloitus lomalle, tyttöjen ilta mökillä, hyvää ruokaa, juomaa ja ihanat ystävät. Ystäväni Tuula, siskoni Erika ja minä suunnattiin autojen nokka kohti Kolhoa Tuulan ja Miikan ihanaa kesänviettopaikkaa. Kun päästiin perille korkattiin Tuulan kanssa lonkerot ja laitettiin Fresita pakkaseen, Erika tietenkin korkkasi alkoholittoman siiderin! Siitä se sitten lähti. Suuressa viisaudessamme olimme tehneet salaatit valmiiksi jo kotona, ei tarvinnut muuta kuin paistaa äijä-pihvit sekä Halloumit ja valmistaa uuni juurekset.


Koska omat taitoni keittiössä ovat varsin rajalliset, ei liene yllätys että tein grillipihvien kylkiäiseksi coleslawta. Mutta kun se varhaiskaali on niin hyvää, eikä sitä kohta enää saa ja kun se salaatti nyt vaan sopii grillijuttujen kanssa. Kohta varhaiskaali muuttuu kaaliksi ja se on ihan toinen juttu se. Erikan tekemään meloni salaattiin kuului tietenkin Halloum-juusto päälle. Ei liene mikään yllätys että siskoseni oli tehnyt kastikkeeksi salaattiin basilica vinegretten, jota olisi voinut lusikoida suuhunsa ihan sellaisenaankin.
Uunijuurekset teki Tuula. Ne oli taivaallisen hyviä! Parasta oli, että mukaan meni fenkolia ja lopuksi päälle heitettiin puntillinen tuoretta minttuja ja sekoitettiin, nam!Yhden puhelun ja pitkän harkinnan (ainakin 2 minuuttia)jälkeen päätettiin kaikkia kesän sääntöjä vastoin paistaa pihvit pannulla. Päätöksen sinetöi se, että ulkona satoi ja snadisti vaikutti myös se kun Miika neuvoi puhelimessa "Kannattaa heittää se tulitikku sinne grilliin mahdollsimman kaukaa kun se aina aluks vähän leimahtaa niin ei hiukaset kärvähdä". Lopputulos oli silti hyvä!Se ei liene salaisuus, että tyttöjen illassa puidaan kaikki viimeisimmät kuulumiset, tapahtumat ja juorut, niin omat kuin niidenkin, jotka eivät ole paikalla. Tämä setti oli tarkoitus pitää pienen pienellä porukalla ja hyvä niin. Olevat ja tulevat mammat väsähtivät jo puolilta öin saunan jälkeen ja Tuula sanoi, että minun lappuni oli sammunut käytännössä kesken lauseen. Aamulla oli ihana herätä, en muista koska olisin viimeksi saanut nukuttua 9 tunnin yöunet. Olo oli ihana, aurinko paistoi ja pörriäset pörisivät ulkona. Päivän puhteeksi Tuula siivosikin sitten pakastinta, johon tyttöjen illan alkumetreillä laitoimme Fresitan jääntymään, illan hämärtyessä sen toki sinne unohdimme.
Ihanan reissun jälkeen oli super ihanaa palata kotiin omien miekkosten luokse. Reissut on aina kivoja, kihelmöivä fiilis jonka tiedossa olevan hauskan tapahtuman odotus saa aikaan on kivaa, ja kun reissu toteutuu odotusten mukaisesti on tosi hyvä mieli. Parasata on kuitenkin se, että flow jatkuu, kun reissu taittuu ehtoo puolelle ja mieli alkaa hiipiä kohti kotoisia tunnelmia. Tulee ikävä poikia ja miestä. Onnistuneen reissun jälkeen on ihanaa palata kotiin!

Suuri kiitos tytöille, joiden kanssa sain taas kokea yhden unohtumattoman illan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti