maanantai 30. heinäkuuta 2012

Lomalta paluu

Kesäloma oli ja meni. Blogi lepäsi ja niin lepäsin minäkin. Päivityksiä ei tullut tehtyä, mutta enpä myöskään lukenut blogeja, joita yleensä mielenkiinnolla seuraan.

Kesälomassa ihaninta perheen ja ystävien kanssa vietettyä aikaa lukuunottamatta oli irtaantuminen kaikenlaisen tekniikka hölynpölystä. Läppärin kaivoin esiin vain silloin kun lapset halusivat katsoa möhköfanttia tai muumeja, kerran maksoin laskuja ja hoidin yhden työasian, mutta muuten en kaivannut internetin mahdollistamaa yhteyttä ulkomaailmaan. Pari kertaa ajttelin, että mitäköhän ne blogia seuraavat ystävätkin ajattelevat kun ei uusia tekstejä tule, mutta sitten totesin että olisi paljon huolestuttavampaa jos minulla ei olisi lomalla muuta tekemistä kuin päivitellä blogia... Telkkaria taisin katsoa heinäkuussa kahtena päivänä (taaskaan möhköfantteja ja muumeja ei huomioida) ja facebook profiilin päivitin yhden kerran Pori Jazzeilta kännykällä. Irtiotta tekniikasta tuotti minulle erityisen paljon mielenrauhaa ehkä siksi, että teen työtäni pääasiassa koneen ja muiden teknisten härpäkkeiden avulla. Nyt käytin aikaani kaikkeen muuhun. Lasten kanssa touhuttiin, reissattiin, möllöteltiin ja köllöteltiin, herkuteltiin ja hassuteltiin.

Olimme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa elämässämme yhteisellä neljän viikon lomalla ja ihanaa oli. Tosin emme ehtineet tehdä ihan kaikkea mitä oltiin ajateltu, mutta eihän tuo kesä siihen lopu että työnt alkavat. Onnistuneen loman merkkinä pidin erityisesti sitä, että töiden alkaminen ei huolettanut minua koko loman aikana. Ensimmäisen kerran ajattelin töihin paluuta torstaina, kun lopman viimeinen päivä oli sunnuntaina. Kuulemma jotkut ajattelevat ensimmäisenä lomaviikkona, että nyt se ressi purkaantuu ja sitten toiselta lomaviikolta alkaen koko loppuloma ressataan sitä että kohta se loma loppuu. Onneksi minulle ei käynyt näin.


Kuvamateriaaliakin sain kerättyä jonkin verran, joten katsotaan josko blogiinkin eksyisi kesäkuvia pikkuhiljaa nyt kun arki alkaa pikkuhiljaa käynnistyä. Suurin muutos on aamut, pitää olla ripeä, tehokas ja energinen jotta entiää töihin kahdeksaksi. Siihen vireeseen pääsemiseen menee ehkä päivä jos toinenkin, viikko lienee realistinen tavoite, mutta hiljaa hyvää tulee. Ihanan loman jälkeen on oikeastaan ihan kiva palata töihin ja muihinkin arkisiin puuhiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti