Sain viimevuonna Orivedellä asuvalta ystävältäni ison pussillisen omenia ja olin niistä todella iloinen! Löysin netistä ihanan helpon omenapiirakan ohjeen ja sen jälkeen meillä olikin sitten omenapiirakkaa, omenapiirakkaa ja nam, omenapiirakkaa! Ja tässä tulee maailman helpoimman ja ainakin vaivaan nähden herkullisimman omenapiirakan ohje joka onnistuu jopa minulta! Ja mikä parasta piirakka on maidoton ja laktoositon, joten se passaa niillekkin joille maito ei sovi!
Tarvitset:
5-10 omenaa
Kanelia
Sokeria ja vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 muna
75-100 g juoksevaa leivonta margariinia
(tai sulatettua voita tms.)
1,5 dl appelsiinimehua tai maitoa
Laita uuni lämpenemään 175 asteelle.
Voitele piirakkavuoka hyvin. Viipaloi ja kuori (jos huvittaa) omenat ja asettele ne vuoan pohjalle.
Ripottele päälle oman
maun mukaan kanelia ja sokeria sekä halutessasi myös vaniljasokeria.
Sekoita jauhot, sokeri kananmuna ja appelsiinimehu (käytin tällä kertaa maitoa koska kaapissa ei ollut aplaria, mutta voin sanoa sen olevan parempi vaihtoehto) keskenään ja kaada seos omenalohkojen päälle.
Sekoita jauhot, sokeri kananmuna ja appelsiinimehu (käytin tällä kertaa maitoa koska kaapissa ei ollut aplaria, mutta voin sanoa sen olevan parempi vaihtoehto) keskenään ja kaada seos omenalohkojen päälle.
Sulata margariini ja kaada se vuokaan omenoiden ja jauhoseoksen
päälle.
Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla n. 30 min.
Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla n. 30 min.
Tarjoa vaniljajätskin tai -kastikkeen kans ja kyllä on hyvää! Ja lapset tykkää ihan varmasti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti