Mutta kaikkea voi keventää salaatilla ja mikäpä sen parempaa grilliherkkujen kanssa kuin tomaatti-sipulisalaaatti nyt, kun kaupasta löytyy herkullisia kotimaisia tomaatteja ja kevätsipulia, ei muuta kun ripaus pippuria päälle ja hyvää on. Toinen ihen super herkku on kevätkaali! Kevätkaali on nyt herkullisimmillaan ja kaalista tehdyt salaatit on todella maukkaita. Kevätkaalia voi syödä ihan sellaisenaan, mutta grilliruokiin sopii superhyvin vailla vertaa oleva Coleslaw ja näin se syntyy:
Raastetaan kulhoon puolikas valkokaali, 1/4 punakaali, 3-4 porkkanaa ja persiljaa päälle. Jos haluat, voit silputa kulhoon lisäksi kevätsipulia tai vaikkapa pihalta nipsaistua ruohosipulia!
Sitten vain sekoitetaan salaati sekaisin ja se on valmis! Näyttää ihanalta ja maistuu raikkaalta!
Paitsi jos haluat herkutella isolla H:lla, niin sekoitat salaattiin vielä vähän vähemmän terveellisen kastikkeen ja sehän käy näin:
Puoli tuubia Kruunun majoneesia, 1/4 sitruunan mehu, teelusikallinen (tai maun mukaan jopa kaksi tl) valkoviinietikkaa, reilusti pippuria ja tietenkin 1tl suolaa ja hieman vähemmän sokeria. Sitten kansi päälle ja salaatti kaappiin vetäytymään vähintään pariksi tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Jos on tulossa vieraita niin vetäytyminen on hyvä asia, sillä osan kyläilyhetken härdellistä saa tehtyä alta pois jo edellisenä päivänä! Ja viimeisin innovaationi on, että kun punakaalin raastaa erilliseen astiaan ja lisää vasta hieman vetäytyneeseen salaattiin, ei salaatti värjääännyt niin kovin vaaleanpunaiseksi.
Vetäytynyt salaatti ON parempaa kuin juuri tehty, mutta ei se huonoa ole fressinäkään!
Nam, Nam ja Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti